Settings

Language

Night Mode

SKILL

Hackathon 3.0

Voor de eerste keer waren de rollen omgedraaid. Ik deed niet mee aan de jaarlijkse hackathon, maar organiseerde dit. Zo hebben we met veel stress en rondlopen een hackathon met als Thema 'Hack to Step IT up' op poten gezet binnen minder dan 5 weken. Eenmaal begonnen dachten we dat 5 weken kinderspel zou zijn, maar dit bleek al rap niet waar te zijn. Om deze korte periode te overbruggen zijn we dan ook snel van 3 organisatoren naar 5 gegaan. Hierboven op kregen we veel steun van Capgemini uit. Dus met ons vijven en Capgemini hebben we geluisterd naar wat de studenten wouden en hebben we een geweldige Hackathon opgezet waar studenten de dag van vandaag nog steeds over spreken.

Collaboration and Leadership

Dit evenement heeft voor mij de meeste meerwaarde binnen de skill "Collaboration and Leadership". Aangezien wij als Hackathon 3.0 team hebben moeten samenwerken, niet alleen met elkaar maar ook met Thomas More en Capgemini. Zo zijn er veel mails naar docenten, de planing en STUVO gegaan binnen Thomas More. Hier zijn we dan niet alleen rond gestuurd geweest binnen heel Thomas More maar hebben we ook geleerd hoeveel werk/mails het neemt om iets te organiseren. Hiernaast is samenwerken niet het enige keyword, maar leidingschap hoorde hier ook onder. Zo had iedereen binnen het team wel een taak die hij/zij op zich moest nemen. Hierbij moest je als verantwoordelijke de juiste mensen aanspreken en je taken de juiste prioriteiten geven met de tekort aan tijd. Dus met andere woorden de mensen die volgend jaar de hackathon organiseren "You're up for a challange".

 • Title:

  Hackathon 3.0

 • Live Demo:

  http://hackathon3.myware.be/

 • Date:

  November 07, 2019

 • Skills:

  Critical Thinking and Problem Solving/ Collaboration and Leadership/ Communication/ Creativity and Innovation/ Digital Literacy/ Lifelong Learning, Self Direction and Personal Management/ Social Responsibility and Culture, Global and Environmental Awareness

Related Skills